Met onze vereniging willen we de kinderen en jongeren uit onze buurt de kans geven om op een laagdrempelige manier aan ploegsport te doen. We hechten daarbij belang aan teamspirit, spelplezier en fairplay.
Hierbij starten we al op zeer jonge leeftijd (5 jaar) met balvaardigheidsoefeningen. Op deze jonge leeftijd staat spelplezier voorop. Spelenderwijs leren we hen om behendiger te worden, samen te spelen en plezier te beleven aan sport en beweging. Deze allerjongste spelertjes (kabouters) spelen nog geen competitie.

Gaandeweg worden kinderen en jongeren stap voor stap getraind om te evolueren naar een echt team met groei op volleybaltechnisch vlak, teamspirit en ploegopstelling. Een combinatie van trainingen en wedstrijden zijn daarbij nodig om elk speler voldoende spelkansen te bieden om te kunnen evolueren. Deze competitiewedstrijden worden beschouwd als middel om de volleybalkwaliteiten (in de ruime zin) te laten evolueren.

Voor de bekercompetitie leggen we een andere klemtoon: de trainers selecteren een team van spelers met het oog op het behalen van een zo goed mogelijke wedstrijdscore. We hopen op die manier de meer getalenteerde spelers voldoende uitdaging te kunnen bieden, naast de wekelijkse trainingen en de reguliere competitie wedstrijden. Belangrijk daarbij is dat we elk kind en elke jongere evenveel speelkansen willen geven. We selecteren niet op basis van talent of baltechnische vaardigheden.

Contactpersonen

Contactpersonen

Michielsen Werner

michielsen1@skynet.be

Van den Plas François

vos.secretariaat@telenet.be