Fietsenteller Sport Vlaanderen Mountainbike parcours

Zeg nu zelf, wat is er fijner dan sporten in de vrije natuur? Wie er graag op uit trekt om te mountainbiken, zal snel merken dat het aanbod in Vlaanderen uitgebreid en gevarieerd is. Mountainbiken kent nog steeds een sterke groei. Vandaag kan de mountainbiker terecht in onze gemeente op twee mountainbikeparcours. Je ontdekt de routes hier.

Als overheid en lokale sportbeleidsmaker heeft Sport Vlaanderen weinig zicht op de mate waarin hun mountainbikeparcours worden gebruikt. Daarom organiseerde ze een uitdaging om hierin verandering in te brengen, met als hoofdprijs een fietsenteller.  Door het gebruik van slimme dataverzameling kunnen ze het gebruik van de mountainbikeroutes beter in kaart brengen. Dit levert erg nuttige informatie op om de verschillende aspecten van de route, zoals bijvoorbeeld het gebruik, het onderhoud en de promotie ervan, te optimaliseren. 

Ook wij namen deel én met succes. Begin deze maand mochten we onze prijs ontvangen. De fietsenteller werd ondertussen geplaatst op het zandweggetje van de Turnhoutsebaan richting Oudebaan en naast de Prins Boudewijnlaan.