Spouwmuurisolatie

Zijn de muren van je woning niet of beperkt geïsoleerd? Dan verdwijnt 25 % van de warmte door de muren! Muurisolatie is een stap naar een lagere energiefactuur en meer comfort.

Eerst moet je weten welk soort muren je hebt. Spouwmuurisolatie kan enkel bij woningen die beschikken over een spouwmuur. Dat is een holle ruimte van ongeveer 5 cm tussen de binnen- en buitenmuur. Die ruimte kun je na-isoleren.

Niet alle woningen beschikken over een spouwmuur, maar is jouw woning gebouwd na 1940 dan is de kans groot dat je de spouwmuren kan laten opvullen met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is snel geplaatst en verandert niets aan het uitzicht van jouw woning.

Is je spouw niet groot genoeg of is er geen spouw dan kun je kiezen voor buitenmuurisolatie.

Premies om te isoleren
Gemeente Schilde helpt je graag bij deze ingreep aan je woning, met het aanbieden van een voordelige groepsaankoop samen met het EnergieK huis.

Een relatief goedkope maatregel die zichzelf snel terugverdient (< 5 jaar), mede dankzij de premie spouwmuurisolatie van Fluvius, die nog steeds 5 euro per m² bedraagt. 

Wil je meer weten?
Meld je aan op de website van IGEAN voor een gratis expertise en een vrijblijvende offerte bij één van onze geselecteerde aannemers.