O.L.V. kapel (Amazonelaan)

Klein waardevol erfgoed

Klein waardevol erfgoed is de verzamelnaam voor alle kleine erfgoedelementen uit onze gemeente die waardevol zijn, maar gemakkelijk verdwijnen in het landschap zoals kapelletjes, grenspalen, bunkers, oude kasseiwegen. De werkgroep Erfgoed maakte van elk element een fiche aan voorzien van foto’s en historische gegevens. Een deel van deze inventarisatie ontdek je op onze website.

Historisch beeld Schilde

Historische wandeling of fietsroute

Maak een historische wandeling of fietstocht door onze gemeente. Heemkundige Kring Scilla en gemeente Schilde stelden brochures met wandelkaart samen.

Open Kerkendagen 2021

Open Kerkdagen

Tijdens de Open Kerkdagen zetten de Sint-Catharinakerk in ’s-Gravenwezel en de Sint-Guibertuskerk in Schilde hun deuren open voor het grote publiek. Het thema van 2021 was het religieus patrimonium. De brochures voor beide kerken zijn beschikbaar en kun je digitaal downloaden. 

Evenementen in de kijker

Hier vind je onze evenementen omtrent erfgoed. Op dit moment geen evenement te zien? Kom dan later zeker nog eens terug.

Schildehof_vierkant

Wil je meer weten over erfgoed?

Erfgoed is een vlag die een rijke lading dekt. Het staat voor alles wat we overerven van vorige generaties én wat we het bewaren waard vinden.