Schaakkring Boris Spassky

Schaakkring Boris Spassky Schilde is een toffe schaakclub voor jong en oud waar zowel de occasionele amateur schaker als de iets ambitieuzere competitieschaker aan hun trekken komen. Naast interne toernooien worden ook met de regelmaat van de klok leuke avonden georganiseerd rond van alles dat met schaak heeft te zien, zoals o.a. probleemschaak en het jaarlijkse en unieke “(P)FOPS”. Ook is onze club actief met meerdere ploegen in allerhande interclub competities en toernooien.

VOS Schilde

Met onze vereniging willen we de kinderen en jongeren uit onze buurt de kans geven om op een laagdrempelige manier aan ploegsport te doen. We hechten daarbij belang aan teamspirit, spelplezier en fairplay.
Hierbij starten we al op zeer jonge leeftijd (5 jaar) met balvaardigheidsoefeningen. Op deze jonge leeftijd staat spelplezier voorop. Spelenderwijs leren we hen om behendiger te worden, samen te spelen en plezier te beleven aan sport en beweging. Deze allerjongste spelertjes (kabouters) spelen nog geen competitie.

Rugbyclub Diabolos Schilde

Sinds haar ontstaan in 1991 heeft Rugbyclub Diabolos Schilde zich in gans België weten op te werken tot één van de meest sympathieke Rugbyclubs van het land. Ondertussen hebben we een 300-tal leden in verschillende categorieën. We hebben ploegen gaande van U6-U8-U12-U14-U16-U18 tot Senioren, Ladies, Veteranen en een Mixed Ability Rugby ploeg.

Chon-Ji Schilde VZW

Wil je een goede algemene conditie? Probeer eens een Koreaanse vechtkunst.

Taekwondo dat wordt gekenmerkt door zijn vele gecombineerde traptechnieken zowel laag als hoog. De trainingen worden technisch, competitief als recreatief opgebouwd. Er zijn 2 leeftijdsgroepen, een kindergroep tussen 8 jaar tot 13 à 14 jaar en een volwassenengroep vanaf 13 à 14 jaar tot 99 jaar.

Visclub De Zonnebaars

Onze prachtige visvijver kun je vinden aan de Schanslaan 32 te Schilde en tussen de fietsknooppunten 81 en 45. Onze club bestaat dit jaar reeds 53 jaren en telt ongeveer een vijftigtal vissende leden en 15 steunende leden, zowel mannen als vrouwen, deze laatsten zijn wel nog steeds serieus in de minderheid. Men kan vanaf de leeftijd van 14 jaar lid worden.

Dansclub 2000 vzw

Hartelijk welkom bij Dansclub 2000 vzw.

In 1980 werd met enkele dansfanaten dansclub ‘PIERIANA’ gestart te Sint-Antonius. Van 54 leden in dat startjaar, evolueerde de club, onder de vleugels van Dansliga (nu Danssport Vlaanderen), in 5 jaar naar meer dan 100 leden. De noodzaak voor een ruimere accommodatie bracht de club naar het toenmalige dienstencentrum te Schilde, waar wij sinds januari 1985 op een prachtige, ruime parketvloer onze hobby beoefenden.

TWWC Blijf jong schilde vzw

Turnkring Streven vzw

Als 55 jaar turnen we in een ontspannen en niet competitieve sfeer in Schilde. Zowel mannen als vrouwen zijn er welkom.
Er wordt gefocust op spierversterkende oefeningen met aandacht voor evenwicht, geheugen en coördinatie.

Schilde Atletiekclub

Welkom bij Schilde Atletiek Club, of kortweg SAC, een onderafdeling van K.Lierse AC. Bij ons zit je goed om in een aangename sfeer atletiek te beoefenen. Wedstrijdatleet, jogger, recreant ... iedereen is welkom en wordt op maat begeleid.

Een atletiekjaar start op 1 november en loopt tot 31 oktober - in principe gaan de trainingen altijd door (ook in de vakanties) behalve op een feestdag - maar je kunt op eender welk moment in het jaar aansluiten. Geïnteresseerden die willen aansluiten mogen vrijblijvend enkele trainingen komen proberen alvorens aan te sluiten.