Bufferbekken Liersebaan

Projectfiche

Locatie Driehoek Liersebaan, Lindenstraat en Korte Lindenstraat
Opdrachtgever Pidpa
Lokaal bestuur Schilde
Aard van de werken Aan de driehoek aan Liersebaan, Lindenstraat en Korte Lindenstraat komt er een groene zone.  Dat betekent veel groen, zichtbaar water en voldoende zitgelegenheid.
Timing
  • De omgevingsvergunning voor de werken is aangevraagd.
  • Na de vergunning volgt de aanbesteding en kunnen de werken starten. We ramen dit op voorjaar 2024.
  • De duur van de werken wordt geschat op twee à drie maanden.
Financiering Het gemeentelijk aandeel in de werken zal deels betaald worden met middelen uit het gemeentelijk onthardingsfonds. 
Weetje Samen met de cultuurraad zoeken we naar een leuke en betekenisvolle naam voor dit nieuwe stukje groen. 

Wat is er al gebeurd?

In 2019 kocht lokaal bestuur Schilde het enige nog private perceel op het plein aan de Liersebaan. Alle constructies werden afgebroken waardoor het plein nu een ideale opportuniteit is om een kwalitatieve groene ruimte te creëren in de dorpskern van Schilde.

Bij extreme regenval kwamen de voormalige woningen en gronden er steeds onder water te staan. Om dit in de toekomst te voorkomen zal de zone een belangrijke ecologische en waterbergende functie op zich nemen.

Omwonenden kregen de kans om mee te werken aan de invulling van deze groene ruimte. En dat deden ze! Er was een duidelijke lijn in hun ideeën: iedereen ging voor veel groen, zichtbaar water en verbinding met de buurt door voldoende zitgelegenheid te voorzien. Ook veilig oversteken en parkeren kwamen aan bod. De ontwerper ging hiermee aan de slag en presenteerde het ontwerp in februari aan de omwonenden. De reacties waren zeer positief.

bewonersvergadering_20230227.pdf

Bekijk de presentatie van de bewonersvergadering. Inclusief mooie sfeerbeelden.

Veelgestelde vragen