Een geveltuin aanleggen

Heb jij het ook gehad met al die tegels en wil je het liever heerlijk groen voor de deur? Dan is een geveltuin iets voor jou! Voor je met de aanleg van je geveltuin begint, dien je eerst een aanvraag in bij de gemeente.

Meer bloem en biodiversiteit

We brengen meer bloem en biodiversiteit aan in verschillende plantsoenen door het maaibeheer aan te passen en bloembollen aan te planten. 

#ByeByeGazon

Met zestien andere gemeenten uit heel Vlaanderen zetten we onze schouders onder #ByeByeGazon. Dit project wil het klimaat en het milieu vooruit helpen en roept op om het gras (en de bloemen, bomen en struiken) te laten groeien.

Voorjaarsplantactie ‘De bloem en de bij’

Elk jaar kun je groenpakketten aankopen aan gunstige tarieven. Een actie om het aanplanten van streekeigen hagen en bomen te bevorderen. 

Tuinrangers

De Tuinrangers sensibiliseren en adviseren rond natuurvriendelijke tuinen. Dat doen ze door gratis tuinadvies op maat te geven. Het tuinadvies duurt ongeveer twee uur.

Natuurbuur

Door kleine ingrepen aan je tuin, gevel, balkon, oprit of dak iets, kan je iets doen voor het klimaat en zo het verschil maken.  Maar hoe begin je eraan? Waar moet je vooral op letten?  En kan je er subsidies voor krijgen?  Je vindt al de nodige informatie in de handige online Natuurbuur-catalogus