Wandelroutes

In onze gemeente is er volop gelegenheid om te wandelen. Er zijn twee routes uitgestippeld in samenwerking met Toerisme Voorkempen. Verwacht je aan een gevarieerd landschap van bossen en weilanden en geniet van al het rustgevend vogelgefluit.

  1. Wandeling van zes kilometer in ’s-Gravenwezel
    Vooral wandelpad, in een landelijke omgeving
    Start: Kerkstraat 19 (aan het Lodewijk de Vochtplein)
  2. Wandeling van vier kilometer in Schilde
    Vooral harde wegen, ook voor minder mobielen en rolstoelgebruikers
    Start: Kerk Schilde (aan Bieshof)

Op de startlocaties vind je een bord met een plannetje van de route. Tijdens de wandeling kun je makkelijk de weg vinden dankzij de aangebrachte pijlen.

Schilde op stap

's-Gravenwezel op stap

Fit Tour

Langs de antitankgracht ligt een uitgestippelde tour van 4,5 kilometer met onderweg beweegoefeningen voor jong en oud. De tour kwam er in samenwerking met groepspraktijk Manos. Trek je sportschoenen aan en leef je uit in deze groene oase langs het water!

Tip!
Wist je trouwens dat je bij elke sportoefening een QR-code vindt? Scan en je krijgt een filmpje over hoe je de sportoefening juist uitoefent.

Fit Tour

Historische wandeltocht

Heemkundige Kring Scilla en gemeente Schilde stellen een brochure ter beschikking zodat je een historische wandeling doorheen Schilde kunt plannen. De wandeling van 4,2 km voert je langs bestaande oude gebouwen die getuigen van de rijke geschiedenis van Schilde. Leer meer over de groei en bloei van onze gemeente. De brochures met wandelkaart haal je op in de bibliotheek of bij de dienst cultuur. Ontdek hier alle historische wandelingen.

Brochure historische wandeling door Schilde

Fit-o-meter

Houd je fysiek op peil met onze fit-o-meters in het Schildehof en Catersbos. De fit-o-meter is geschikt voor iedereen en kun je afleggen wanneer je wil. Geniet in het park en de bossen van de frisse en gezonde lucht. Tussen twee stations kun je wandelen, joggen of lopen. Alle oefeningen worden uitgelegd en geïllustreerd op duidelijke panelen.

Plan Catersbos

Fit-o-meter

Plan Schildehof

Fit-o-meter en Fit-o-meter 55+

Loopomlopen

Dankzij de loopomlopen in onze gemeente geniet je van de mooiste looproutes. Zo is er een loopparcours over meerdere gemeentes. Het project is een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en de gemeentes Ranst, Schilde en Zoersel. De loopomloop telt drie lussen met voor elke loper wat wils. In iedere gemeente is er een startpunt met parkeergelegenheid. Maar je vindt ook een omloop in park Schildehof en aan sportpunt de Caters. Combineer naar hartenlust en geniet van kilometers loopplezier in een groene omgeving.

Brochure intergemeentelijke loopomloop

Brochure loopomloop Schildehof

Brochure loopomloop sportpunt De Caters

Zit je liever op de fiets?

Geen probleem! Ook dan hebben we voor jou enkele beweegroutes in petto. Zowel voor de recreatieve als sportieve fietser en/ of mountainbiker.

Voor wat meer adrenaline kun je zeker terecht op de twee mountainbikeparcours. De rode lus (30 km) start aan Werf 44 en de groen lus (15 km) start aan Schildestrand. In totaal niet minder dan 45 km
mountainbikeplezier, waarvan ongeveer 75 % offroad. De parcours doorkruisen bossen en velden. Ze zijn uitdagend en geschikt voor zowel de geoefende mountainbiker als de pure vrijetijdsbiker. Puur genieten van de mooie landschappen en uitwaaien langs de antitankgracht. De perfecte combinatie van sport, natuur en een flinke dosis adrenaline. Ontdek ze hier. 

Een historische fietstocht van 15 km rijdt je langs heel wat merkwaardige oude en nieuwe woningen. Met deze fietstocht maak je een architectuurreis van drie eeuwen door Schilde en ’s-Gravenwezel. Brochures van deze en andere fietstochten kun je verkrijgen in de bibliotheek of de dienst cultuur. Ontdek alle historische fietstochten. 

Brochure architectuur fietsroute

Toeristisch infopunt Toerisme Voorkempen

Wil je nog meer tips? Spring zeker eens binnen bij Toerisme Voorkempen in de Kerkstraat in ’s-Gravenwezel. Ze staan er klaar om je de mooiste routes en leukste plekjes uit de regio te verklappen. Zo ontdek je ongetwijfeld nog nieuwe dingen.

10 000 stappen