Noodoproepen

In elk land van de Europese Unie kun je het nummer 112 bellen met een vaste of mobiele telefoon. Je kunt het gebruiken bij nood aan dringende medische hulpverlening, tussenkomst van de brandweer of politiehulp.

Politie

Bel voor dringende politiehulp 101. Lees hier wat Lokale Politie Voorkempen nog voor jou kan betekenen. 

Brandweer

Bel voor dringende brandweerhulp 112. Lees hier wat Brandweer Zone Rand nog voor jou kan betekenen. 

Burenbemiddeling

Een gemeente is een plek waar veel mensen met elkaar samenleven. Heel boeiend en verrijkend, maar het kan ook leiden tot moeilijke situaties: luide muziek, overhangende takken, de levensstijl van de buren, ... Zit je zelf in zo'n situatie en lukt het niet om hier zelf met je buur over te praten? Dan kun je bij de gemeente terecht voor een neutrale bemiddelaar.

Buurtinformatienetwerken (BIN)

Een buurtinformatienetwerk of BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers in een bepaalde wijk, de lokale politie en de gemeente. E√©n van de voornaamste doelstellingen van het netwerk is de veiligheid in een bepaalde buurt te verhogen. 

GAS-reglement

GAS staat voor Gemeentelijke Administratieve Sanctie. Het GAS-reglement maakt duidelijk wat er wel en niet kan en voorziet ook een boete bij overtredingen. Deze boete kan oplopen tot 350 euro.

Noodweer

Ervaren meteorologen passen de verwachtingen voor extreem weer voortdurend aan. Zo kun jij ook op elk moment checken welke waarschuwingscode actief is in Schilde. Het oproepnummer 1722 kan bij noodweer geactiveerd worden om het noodnummer 112 te ontlasten. 

Noodplanning

Bij een noodsituatie is het belangrijk om zo snel mogelijk de nodige actie te ondernemen om alle inwoners en goederen te beschermen. Als gemeente bereiden we ons daarop voor met noodplanning.  De noodplanningsco√∂rdinator staat de burgemeester en de gemeentelijke veiligheidscel hierin bij.  Onze gemeente werkt hiervoor ook samen met de buurgemeenten.

Locaties AED-toestellen

Schilde is een Hartveilige gemeente. Elke seconde telt als een leven in gevaar is. Op verschillende locaties in onze gemeente vind je AED-toestellen terug.