beter sorteren, beter recycleren

Beter sorteren, beter recycleren!

Sorteertwijfels? Wij helpen je op weg.

Huisvuil (grijze container)

Huisvuil wordt via de grijze containers huis aan huis ingezameld. Het is het afval dat overblijft na zorgvuldig sorteren en niet gerecycleerd kan worden. 

Groente-, fruit- en tuinafval (GFT)

GFT+ staat voor Groente- Fruit- en Tuinafval en niet-recycleerbaar papier. Dit afval kun je zelf composteren of het wordt huis-aan-huis opgehaald.

Pmd-afval

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Dit afval wordt huis-aan-huis opgehaald.

Papier en karton

Dit afval wordt maandelijks huis-aan-huis ingezameld. Zorg ervoor dat het aangeboden papier goed verpakt of stevig vastgebonden is.

Grofvuil

Grofvuil wordt om de vier weken aan huis opgehaald. Alle huishoudelijk afval dat je niet in de afvalcontainer kunt stoppen is grofvuil: huisraad, meubels, vloerbekleding, … 

Glas

Deponeer je glas in de glascontainers, gesorteerd per kleur. 

Snoeihout

Snoeihout wordt aan huis opgehaald. Je vraagt dit tijdig aan en je betaalt vooraf 15 euro. 

Asbest

Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de bouwsector gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels die je met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze  ingeademd worden.  We helpen je graag om veilig en vakkundig jouw woning asbestveilig te maken door middel van een ophaling aan huis. 

Klein gevaarlijk afval (kga)

Kga staat voor ‘klein gevaarlijk afval’. Het zijn gevaarlijke afvalstoffen in kleine hoeveelheden afkomstig van huishoudelijk gebruik. Door hun gevaarlijke eigenschappen horen ze niet thuis bij de andere afvalstoffen die selectief ingezameld worden.